Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

dissabte, 2 de febrer del 2013

El Banc del Temps Dreta - Fort Pienc tanca el seu primer trimestre sense cap usuari

La manca de consciència de “barri” provoca que els veïns no es preocupin per aquest sistema d’intercanvi de serveis


Lluiten per difondre el projecte i atendre els interessats, però de moment no tenen usuaris.
La Montserrat i la Mercè, dues de les tres secretaries
de l’entitat que s’encarreguen d’atendre als escassos

interessats i fer difusió del projecte.
Imatge elaborada per l'equip de Questiodetemps
La institució es va inaugurar el 24 d’Octubre a càrrec de l’Ajuntamentde Barcelona i l’ajuda de l’Associació de Salut i família. La idea va sorgir de la intenció de promoure un Banc del Temps a cada barri de la ciutat, tot i que finalment, el projecte va reunir aquestes dues zones més noves. Ara per ara, les tres dones implicades en la iniciativa, la Mercè, la Montserrat i l’Ester, s’enfronten al repte de fer conèixer el funcionament i servei que ofereixen a la comunitat. Aquesta tasca, la duen a terme soles ja que es troben aïllades de la resta d'institucions de l’àrea i no reben recolzament ni suport per les demés entitats properes.

Segons la Montserrat, hi ha dos motius que es poden associar a l’absència de participació. El barri està format pràcticament de gent nouvinguda i per tant, no comparteixen les mateixes “arrels”. A més a més, actualment la societat tendeix a no preocupar-se tant sobre la identitat dels seus veïns. D’aquesta manera no es genera cap vincle d’unió que inciti a demanar suport o ajuda a les persones del teu entorn.
Una altra possible explicació és l’excés de temps lliure. La crisi i l’increment de les taxes d’atur han proporcionat a la població del suficient temps per cobrir les petites necessitats bàsiques, com per exemple, cosir la bora d’un pantaló o arreglar l’estanteria de la sala d’estar.

El pròxim objectiu que es plantegen des de la secretaria, és poder formar part de la celebració de la Festa Major del FortPienc durant la primera setmana de Juny. Creuen que la seva presència, ja sigui en forma d’activitat, taller o xerrada, aproparia la seva proposta a la comunitat. Per últim, en cas que no tinguessin èxit els esforços per introduir-lo en la vida quotidiana del barri, la Montserrat no descarta la possibilitat de continuar formant part de la xarxa de Bancs del Temps de Barcelona tot i que sigui el d’un altre districte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada