Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

dijous, 7 de febrer del 2013

El Mercat de les puces repeteix l’any 2013



El Banc del Temps de Can Baró organitza la fira d’intercanvi per segona vegada


La fira es duu a terme el primer dissabte de cada mes, de febrer a juliol.
El primer dissabte de cada mes es pot participar en 
un sistema de comerç sense preus
Cartell del Mercat de les puces 2013
El Mercat s’organitza per segon any consecutiu després de l’èxit amb què va ser acollida la seva primera edició. La iniciativa va sorgir el novembre de 2011 amb l’objectiu de reactivar la vida del Barri i demostrar que pot existir un sistema d’intercanvis alternatiu, tot i que algunes paradetes venen articles de segona mà a canvi de preus simbòlics, ja que el públic no sempre està disposat a intercanviar. Des del Banc del Temps s’adquireix ‘la mentalitat que tot es pot intercanviar sense diners’, explica Antoni Vernet un dels gestors de l’entitat, el Mercat de les puces segueix la mateixa filosofia.

El nombre d’usuaris interessats en participar en la iniciativa ha augmentat. Al Mercat de les puces s’hi munten , aquest any, una desena de paradetes molt variades, des d’un estanc de llibres només per nens petits, els pares dels joves de l’esplai que renoven les joguines, els alumnes de l’escola dels Jesuïtes de Gracia per financiar-se el viatge de fi de curs i una seu del Banc del Temps de Can Baró que aprofita l’esdeveniment per fer difusió del projecte i captar l’atenció de nous usuaris.

El Mercat és un dels projectes del Banc del Temps,
el qual forma part de l’Associació de Veïns del Barri i que va néixer fa dos anys com una manera més d’apropar els veïns i conscienciar i ocupar-se d’accions de millora social. S’inspira en projectes similars realitzats a França, Anglaterra i Estats Units que també li han donat el nom, en alguns pobles d’aquests països s’organitzen periòdicament fires on intercanviar puces, és a dir, objectes sense valor pels propietaris que poden ser reutilitzats per altres persones que sí que hi estiguin interessades. 

Marta Curull Sentís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada