Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

dijous, 28 de febrer del 2013

Dones que es donen la mà


El Banc del Temps de Trinitat Vella es prepara pel dia de la dona

La cançó del vídeo és de Bebel Gilberto, cantant brasilenya que col·laborarà
en l'himne amb el qual Les Nacions Unides vol commemorar el dia de la dona.

CRÒNICA.- “Qui és la persona més important de la teva vida?” pregunta la Fàtima Hassoun, coordinadora del Banc del Temps de TrinitatVella. L’interrogant es queda a l’aire. Mentrestant, cadascuna de les assistents reflexiona en silenci observant el paper en blanc que tenen davant. A mesura que ja han escrit el nom de la persona que més estimen, surten individualment de la sala. Allà les espera la Fàtima. Una vegada les participants li expliquen en qui han pensat i a qui pertany el nom escrit, ella els dóna una petita caixa. “Aquí està qui vertaderament heu de valorar sempre per sobre de tot” diu. Al obrir-la, un mirall mostra el seu reflex. Cap d’elles havia pensat en la seva relació amb elles mateixes.

El Banc del Temps de Trinitat Vella organitza diferents tallers les tardes de dimarts i dijous. El centre cívic del barri acostumava a acollir als seus membres, però des de l’1 de febrer les activitats dels dimarts s’han traslladat a un nou local del barri, l’Espai Via Barcino.
Situat a l’antic Ambulatori, aquest edifici pretén estar a la disposició de les associacions i fundacions que treballen al barri, a més a més de moltes altres funcions com ara ser la seu de l’oficina del Pla Integral de la TrinitatVella. Per tal de començar a crear moviment i ambient a aquesta nova àrea habilitada al servei dels veïns, la coordinadora del districte va traspassar aquí alguns actes del BdT.

Normalment les reuneix un altre motiu, però aquest dimarts tenien un objectiu clar. Dones de totes les edats assegudes al voltant d’una taula plenes de revistes, cartolines, tisores i barres de pega. Riuen i es posen al dia, sense deixar de remenar papers. Les més petites pinten, altres retallen i fins i tot les més grans fan ganxet. Poc a poc, prenen forma cartells que reivindiquen la igualtat de sexes i el paper de la dona a la societat amb lemes com: “no oblidis que la dona ha estat la teva mare”. L’objectiu d’aquesta trobada és crear una sèrie de pòsters relacionats amb el dia de la dona. Aquests s’exposaran a l’Espai Via Barcino durant la setmana del 8 de març. El BdT també organitza un mercat el 17 de març sota el lema “rep idóna” on s’intercanviaran objectes que portin els assistents segons les puntuacions que se’ls atorgui. A mitja tarda, la coordinadora del Punt d’Informació iAtenció a les Dones, Maria Blanco, es va apropar a donar suport a les dones que treballaven en el projecte i a formar-hi part, enganxant retalls de dones fortes i independents com totes elles.

Amalia Alonso

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada