Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

dimarts, 12 de febrer del 2013

Els Bancs del Temps creixen durant el 2012

El butlletí electrònic anual explica l’augment de secretaries i d’usuaris del servei


Resumeix els actes i activitats dutes a terme durant l'any 2012.
La difusió de la publicació es fa per via de
correu electrònic entre l’Associació de Salut i Família
i els usuaris dels diferents Bancs del Temps
Imatge de l'índex del butlletí
Des del moment en que es va posar en marxa el projecte dels Bancs del Temps l’any 1998 al barri del Guinardó de Barcelona, la iniciativa no ha parat de créixer. del número 32 de la revista de l’Associació resumeix els actes i les activitats que es van dur a terme durant l’any passat i explica que actualment són un recurs utilitzat i consolidat a la vida dels veïns. 

Per començar destaca la importància de l’augment de la demanda de tots els serveis relacionats amb l’ajuda i el suport per la creació d’aquestes institucions. Alguns exemples són els tallers de formació de secretaris de Bancs del Temps, assessorament sobre els dubtes del dia a dia i fins i tot, el seguiment de casos particulars.
A més a més, diversos municipis de Catalunya van sumar-se a la xarxa de Salut i Família, entre els quals el Masnou, Lliçà d’Amunt, Piera, Sitges, Santa Cristina d’Aro i El Vendrell. Tot això, és clar, ha anat acompanyat per una onada de nous membres que han fet possible la posada en marxa dels bancs.


L'Associació Salut i Família senyala les circumstàncies econòmiques en què es troba el país com la principal causa d’aquesta tendència. La crisi ha provocat una transformació social que ha afectat els models de consum de la població. Moltes famílies s’han vist obligades a buscar solucions per a poder mantenir el seu benestar sense haver de canviar totalment els seus hàbits quotidians. Els Bancs del Temps, juntament amb altres entitats d’acció comunitària, ajuden a millorar la qualitat de vida dels ciutadans.



Amalia Alonso

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada