Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

dissabte, 16 de febrer del 2013

El software gratuït per gestionar en línia els bancs del temps arribarà al mes d'abril


El programa el proporcionarà l’Associació pel desenvolupament dels bancs del temps des de la seva pàgina web


El president de l'Associació explica els detalls sobre el nou software desenvolupat als socis assistents.
La mesura ha estat anunciada pel president de l'ADBdT durant la reunió coordinativa del mes de febrer.
Imatge elaborada per l'equip de questiodetemps.
El sistema informàtic serà semblant al que ja han desenvolupat plataformes com comunitats.org però posat al servei dels bancs del temps gestionats manualment per secretaris. Un projecte que neix amb l’objectiu de facilitar les tasques dels usuaris administradors d’aquells bancs espanyols que sol·licitin el servei.

Cada banc que ho desitgi, disposarà d’un servidor on hi penjarà les llistes dels serveis ofertats classificats per categories i acompanyats del contacte dels membres que l’ofereixen. L’usuari disposarà d’un compte propi que li permetrà accedir a l’arxiu i comptabilitzarà de manera automàtica les hores que ha dedicat i les hores de servei que ha rebut.

Una tasca que fins ara realitzaven els secretaris dels Bancs del temps manualment, i que feia que els usuaris no disposessin automàticament de la llista actualitzada i demandessin un servei que ja no s’oferís o fins i tot no coneguessin el que aporten els usuaris més recents. Per a usar-lo, només caldrà que un membre ho demani a l’ADBdT i es responsabilitzi legalment del seu funcionament.


L’activitat del software serà regulada per administradors amb un compte propi, però el programa no eliminarà el tracte personal amb els usuaris, que seguiran disposant de gestors treballant des de la  seu de cada banc del temps. Ells continuaran encarregant-se de les tasques d’informació, inscripció de nous membres i entrega de talonaris que de moment seguiran regulant els intercanvis de temps.

La idea d’elaborar aquest software va sorgir d’un dels usuaris impulsors del banc del temps de la Sagrera. Des de l’estiu de l’any passat, quatre informàtics s’han reunit de forma setmanal a l’espai Nau Ivanow per a donar-li forma. De moment aquest banc del temps sagrerenc ha estat l’únic en utilitzar el software encara en estat de prova i l’experiència ha servit a l’equip de treball per anar millorant el programa, que ja està quasi enllestit. Els mateixos tècnics s’encarregaran de supervisar la implantació del programa informàtic i preveuen seguir treballant de manera regular en el seu perfeccionament.


Notícies relacionades:





Mar Fayos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada