Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

divendres, 22 de febrer del 2013

El Banc del Temps de Can Baró habilitarà un espai de reunió i ajuda per la gent gran del barri

Els veïns asseguren que tenen recel a demanar ajuda tot i que la necessitin



Foto: equip qüestiodetemps

“És molt important adonar-se que la gent gran és útil per a la societat” afirma Toni Bernet, director del Banc del Temps del barri juntament amb José Antonio Romero. L’entitat critica i denuncia l’abandonament de la tercera edat per part de les institucions. Segons dades de la SeguretatSocial avis aproximadament es queden tancats a casa. Per combatre la solitud en què es troben, el BdT amb el suport del Casal del Pirineu, proposen capacitar un recinte propi per ells, on puguin posar en comú les seves afinitats i es coneguin. Per aquest motiu, diu Miquel Morcillo, cap del casal, “és important saber què vol fer la gent gran.


Les dificultats que presenta el districte en temes de mobilitat i accessibilitat son traves per aconseguir la independència dels majors. Miguel Hernández, membre de la Junta de l’Associació de Veïns, explica la seva lluita per instal·lar bancs o baranes a les pujades: “si ja no tens els serveis bàsics, la resta sembla un goteig, aconseguint petits triomfs cada dia”. Una altra ajuda que planteja el BdT és l’organització de vigies entre la gent del barri sense la necessitat de la intervenció de l’Ajuntament. “La gent gran ens pot transmetre informació que només s’aprèn passant per la vida, valors que no es poden ensenyar a la universitat” sosté Josefina Altés, coordinadora de l’Associació Salut i Família.




La reunió formava part de les “Segones Jornades de lespersones grans i no tan grans del barri”  organitzades per l’Associació de veïns. Es tractava d’un debat sobre les diferències entre el model de voluntariat social i el voluntariat que fan els membres dels Bancs del Temps. Els assistents van compartir experiències i es van tractar temes com la cerca de reconeixement o les varietats de la tasca que duen a terme. “Estem cobrint un buit molt important amb la crisi” reflexiona José Antonio. Hi ha altres activitats organitzades per la setmana que ve fins divendres 1 de març que es celebrarà un acte de cloenda al Casal Pirineu.

Els voluntaris i els membres del BdT debaten 
sobre el problema del marginament a la tercera edat.
Amalia Alonso

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada