Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

diumenge, 3 de febrer del 2013

El Banc de Temps de Sants es posa en marxa amb 40 usuaris ja registrats


En poc més de dues setmanes es podrà començar amb els intercanvis


La jornada pretén difondre el projecte i fer arribar la iniciativa a nous possibles socis.
L’acte de presentació serveix per fer difusió 
del projecte i fer arribar la iniciativa 
a nous possibles socis del Barri. 
‘En lloc de diners, tenim temps’. Així és com Juanjo Burgos, un dels gestors de la nova entitat, va encetar la xerrada que tenia el principal objectiu d’informar als assistents sobre l’obertura del Banc del Temps de Sants i, per tant, explicar en què consisteix exactament aquest projecte. La trobada va omplir la sala cedida pel Centre Cívic Cotxeres de Sants amb més d’una cinquantena d’assistents de totes edats. Entre els presents hi havia col·laboradors, veïns que ja són usuaris d’aquest Banc de Temps encara per estrenar i persones novelles pel que fa al contacte amb aquestes entitats.

La llista de serveis organitzats en 9 categories ja s’ha publicat i, d’aquesta manera, podran començar els intercanvis en les properes setmanes. L’arrencada del nou Banc del Temps es celebrarà amb un acte inaugural a la seu de la institució. El procés de creació va començar el juny de 2012 i actualment compta amb 8 gestors i la col·laboració del Districte de Sants-Montjuiïc i diverses Entitats del Barri. Després de dos mesos de difusió i d’assistir al Taller de Formació
d’aquest gener, només falta traduir el software amb que es controlaran els intercanvis i tot estarà llest per funcionar.

Juanjo Burgos i Kristian Draxl, que es mostraven impressionats per l’alta assistència, han conduït l’acte que ha començat amb el documental 'El Banco del Tiempo'. La posada en contacte entre la secretaria i els veïns del Barri de Sants ha permès solucionar dubtes i preguntes, explicar les normes i el funcionament de l’entitat i recollir el contacte dels potencials usuaris que volguessin concertar l’entrevista per apuntar-se al Banc del Temps. 

Marta Curull Sentís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada