Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

dissabte, 9 de febrer del 2013

L’Associació pel desenvolupament dels Bancs del Temps no legislarà el funcionament de les entitats


La seva tasca continuarà sent consultiva i al marge de cap codi legal


L'advocada de l'entitat proposava estudiar la legislació gallega per mirar d'elaborar-ne una d'estatal des de l'Associació.
La legislació gallega té dos articles referents al 
funcionament dels Bancs municipals de Temps pensats com 
entitats d’ajuda a la dona amb les tasques domèstiques,
explica l'advocada. Imatge feta per l'equip de questiodetemps
Després de revisar el marc legal gallec, vigent des de l’any 2007, l’equip jurídic de l’associació creu que l’esperit de les entitats és el de realitzar intercanvis comunitaris per enfortir lligams regulats per un reglament. Però no pensen que els calgui cap legislació específica, que aniria en contra de la seva filosofia vital.

L’únic propòsit legal de l’advocada, Mercè Càrid, i del president de l’ADBdT, Sergi Alonso, seguirà sent el de posar a l’abast de tots els Bancs que ho desitgin una sèrie de normes recomanades per afavorir el bon funcionament de les entitats, recollides a l’entrada wiki de l’associació. Insisteixen en que la seva prioritat és fer difusió de la legislació vigent sobre la protecció de dades, un “punt dèbil” que podria causar sancions econòmiques considerables a més d’un banc.

Aquesta possible introducció d’un codi jurídic a nivell estatal sorgeix en paral·lel al projecte Sharelex  proposat des de França,
i dedicat a establir fonaments legals que protegeixin aquest tipus d’iniciatives de servei públic. Una tasca necessària, segons l’ADBdT, impulsada entre d’altres per Anne-Cécile Ragot, consultora en innovació social i fundadora de l’Associació TAOA de promoció de projectes de moneda social, i actualment directora associada d’Alternatives&Alliances, una important consultoria d’activitats socials. L’equip jurídic de l’ADBdT reconeix estar interessat en aquest projecte que encara es troba en un estadi molt inicial, però que podria proporcionar eines útils per l’estructura i protecció dels Bancs del temps.



Mar Fayos

1 comentari: