Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

dijous, 14 de febrer del 2013

El Banc del Temps d’Horta engega la seva secretaria dimarts vinent


S’organitza una trobada amb les entitats del Barri per començar la fase inicial de difusió



Hi van assistir l'Assocació Salut i Família i representants de l'Associació de veïns, el centre cívic Matas i Ramis i la biblioteca Can Mariner.
Els representats de les diferents associacions col·laboren
 amb dues xerrades per explicar la iniciativa als veïns del Barri. 
Imatge realitzada per l’equip qüestiódetemps
Fa 4 anys es va parlar d’iniciar un Banc del Temps a Horta per primera vegada, ara gràcies a l’insistència de Rosa Romia i l’experiència de Fernando Rengifo, el projecte comença el seu camí. El Centre de Serveis Socials del Barri serà la seu de la secretaria que obrirà dues hores i mitja dimarts i dijous a partir de les 4 de la tarda. L’entitat ja compta amb els contactes de diverses persones interessades que podran començar a concertar les entrevistes per convertir-se en usuaris a partir de la setmana pròxima.

L’Associació Salut i Família ja va realitzar un curs de formació per la Rosa, la principal promotora de la creació d’aquest Banc del Temps, que un cop jubilada va decidir que volia impulsar una iniciativa com aquesta. També donarà suport durant tot el procés d’implantació oferint experiència, la documentació necessària i la publicitat. Les principals accions

6 de març de 2013 a les 18:30 a la Biblioteca Can Mariner
que es duran a terme a partir d’ara seran aconseguir el suport de totes les entitats del Barri, com és el cas de Lluïsos d’Horta, l’Associació de veïns, l’Assemblea d’Horta, el Centre Cívic Matas i Ramis i la Biblioteca Can Mariner, que ja han assistit a aquesta primera reunió. En segon lloc, les xerrades informatives que s’aniran duent a terme per tal d’informar
als ciutadans, recollir més usuaris i possibles nous gestors del projecte.

Cada Banc del Temps acaba sent diferent perquè ‘agafa el color de les persones que el formen’, explica Josefina Altés, coordinadora de l’Associació Salut i Família, per això caldran dos mesos centrats en aquesta fase de difusió per avaluar quina demanda presenta el Barri i decidir, després, sobre els temes logístics i organitzatius. El d’Horta serà el 14é que s’obrirà a Barcelona i formarà part de la creixent Xarxa de Bancs del Temps que ha duplicat el nombre de nous projectes en els darrers dos anys.


HORARI DE SECRETARIA:
Dimarts i Dijous de 16.00 a 18.30
Telèfon: 932 566 039

XERRADES de PRESENTACIÓ
6 de març de 2013 a les 18:30 a la Bibloteca Can Mariner
14 de març de 2013 a les 18:30 al Punt 7


Marta Curull Sentís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada