Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

divendres, 1 de març del 2013

Cada barri una família


Per tal que les transaccions de serveis funcionin, les trobades d’usuaris posen en contacte cara a cara els socis de l’entitat

CRÒNICA.- Persones desconegudes en una rotllana. Veïns del barri que es creuen pels carrers de Gracia i potser fins i tot alguna vegada han compartit la cua al supermercat. Les trobades d’usuaris dels Bancs del Temps representen l’essència de la iniciativa, una posada en comú d’experiències i intercanvis; una oportunitat per conèixer aquelles persones del teu entorn que podrien estar disposades a oferir justament allò que tu necessites.

Vídeo editat per: qüestiódetemps
Música: Dustin O'halloran - We Move Lightly

Mensualment, des de la secretaria dels Bancs del Temps, s’organitza una reunió entre tots els socis que vulguin assistir-hi. Aquesta estona serveix per explicar les últimes novetats, informar dels pròxims esdeveniments que prepara l’entitat o demanar ajuda amb algun tema de millora, com ara suport amb el transport per renovar els ordinadors de la secretaria per uns de reciclats que han proporcionat els mateixos usuaris. El principal objectiu, però, és unir la oferta i la demanda. D’una en una, cadascuna de les persones presents explica què ofereix i que demana


i quina ha estat la seva experiència en l’últim intercanvi. Des dels usuaris que hi són presents cada vegada fins als que venen per primer cop, tots poden descobrir una gran varietat de serveis concrets: teràpia de biomagnetisme, ajuda amb la lectura de factures, acompanyament, classes de repàs, traduccions, hores de conversa en diversos idiomes o massatges.

La reunió acaba amb una ronda de precs i preguntes on es poden exposar alguns problemes i solucions, com ara oferir pràctiques a estudiants de Formació Professional per contrarestar la falta de ‘manetes’ al Banc del Temps de Gracia. Diverses edats, diferents gèneres, cultures variades i un grup que s’ha proposat obrir un nou Banc del Temps a Rubí. La trobada d’usuaris pot servir com una primera presa de contacte amb aquest nou sistema econòmic, però també és una manera de relacionar persones amb persones i poder crear un nou tipus de família amb aquells que viuen just a la porta del costat.

Marta Curull Sentís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada