Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

dimarts, 12 de març del 2013

Els petits gestos són poderosos


El primer Documentalitza’t del 2013 tracta dels efectes del vehicle privat al mediambient

El doumental suggereis que no som
conscients de la responsabilitat
que comporta conduir un automòvil
CRÒNICA.- Un moment per aturar-se i compartir una idea de la vida. Per definició,  els membres dels Bancs del Temps creuen en el canvi, en posar en comú i debatre punts de vista diferents per acostar-nos a un món millor. Per tancar la setmana verda de Lluïsos de Gracia s’organitza la projecció d’un documental d’interès mediambiental seguit d’una tertúlia. El Documentalitza’t és una iniciativa duta a terme per l’entitat del Barri dirigida als usuaris per poder reflexionar sobre qüestions socials. Veïns i amics que es troben aquest diumenge a la tarda per unir els seus petits gestos i arreglar de mica en mica el nostre planeta.

Anualment s’organitzava una calçotada compartida entre els horticultors urbans del barri de Gracia. L’èxit d’aquesta iniciativa va permetre crear La Verdinada; una setmana que agrupa diverses activitats que tenen en comú una mateixa temàtica, la preocupació pel medi ambient. En aquesta edició s’han organitzat, a més a més d’aquest dinar popular, sortides ambientals, xerrades informatives sobre els gasos més contaminants, consells per reduir-los i diversos tallers.
El Banc del Temps s’ha afegit a aquestes jornades recuperant el Documentalitza’t. Tradicionalment es celebrava una vegada al mes, però per la manca de recursos ha perdut la seva periodicitat i aquesta és la primera edició del 2013 que aprofita La Verdinada per escollir el tema a debatre.

La societat necessita un canvi de sentit, aquest és el missatge que enceta el documental Cambio de sentido. La idea principal contraposa els avantatges i desavantatges del vehicle privat. Aquesta invenció  va portar grans beneficis i va permetre el desenvolupament de les ciutats i un increment de la llibertat per movilitzar-se. Enduts per les millores, hem anat oblidant els seus perjudicis i el documental reclama que ara és el moment de pensar-hi, i es que ‘caminar per la ciutat ha deixat de ser la norma per convertir-se en l’excepció’. Una hora de vídeo i silenci que omple tota la sala per reflexionar. Més que esperar que les potències mundials canviïn, perquè no procurem, cadascun de nosaltres, canviar petites coses i sentir-se un mateix satisfet per col·laborar amb el planeta?


Amalia Alonso i Marta Curull Sentís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada