Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

divendres, 8 de març del 2013

Trinitat Vella es prepara pel Mercat d’Intercanvis 'Rep i Dóna'


El dissabte 16 el Banc del Temps organitzarà una jornada on els veïns podran bescanviar objectes sense diners

El Centre Cívic del Barri es convertirà la setmana vinent en un  punt de recollida de tot tipus d’objectes.  El segon mercat d’Intercanvi del Banc del Temps de Trinitat Vella se celebrarà al voltant de les activitats organitzades pel dia de la dona, tot i    que finalment es muntarà una setmana més tard per tal de no interferir amb els esdeveniments que ja s’han preparat al barri per aquest dissabte.

Des de l’entitat, pretenen difondre el projecte i demostrar que allò que tu no valores o ja no necessites, pot ser molt útil per algú altre i que un altre tipus de transaccions són possibles sense que facin falta els diners. Així el mercat funcionarà amb punts:
durant la setmana totes les persones del barri pot portar al Centre Cívic tot d’objectes que vulgui intercanviar i, a canvi, rebrà un nombre de punts. Aquesta serà la moneda de canvi que s’utilitzarà per poder adquirir roba, bijuteria, joguines, etc. durant l’esdeveniment.

Per tal d’organitzar el mercat, ja s’han dut a terme diversos intercanvis. La Parròquia de la Santíssima Trinitat ajuda amb el muntatge de les paradetes i emmagatzemarà els objectes fins al dia dels bescanvis, a canvi, totes les peces que sobrin, es donaran a la parròquia. El PIAD, el Centre Cívic i el Grup dedones també han col·laborat en l’acte. El Banc del Temps ha preparat els tallers d’aquest trimestre al voltant de l’esdeveniment, així es van elaborar cartells per decorar el Mercat i també s’han preparat joies que es posaran a la ‘venta’. 

Marta Curull Sentís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada